Erdélyi Politikai Iskola

A programról

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) partnerségben a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) októberben indítja el az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozat IV. évfolyamát. A program célja, hogy praktikus politikai ismertekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni. A hagyományos eszmetörténeti, vagy politikatudományi oktatáson túlmutatva, a képzés résztvevői a politikai intézmények, pártok működésébe és működtetésébe kapnak betekintést, hazai és külföldi előadók segítségével. A program kis létszámmal működik, csoportmunkára épül, nyelve pedig a magyar és az angol.
 

A képzés a következő 4 elemből áll:

  • Politikai menedzsment: Pártok működtetése, kommunikációs rendszerek és kampányok, a közvélemény-kutatás módszertana, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések
  • Készségfejlesztő tréningek: Tárgyalástechnika, retorika, prezentációs és beszédírási képességek.
  • Háttérbeszélgetések: Hazai és külföldi gyakorló politikusok, közszereplők, politikai szakértők mesélnek tapasztalataikról.
  • E-learning/online képzés: Releváns előadások hang- és videóanyagai és e-learning–tananyagokat bocsátunk a résztvevők rendelkezésére, többek között az alábbi témákban: politikai filozófia, politikai elemzés, közgazdasági ismeretek, vitakészség fejlesztés. A beadandó feladatok leadása (esszéírás, prezentációk, elemzések és videók készítése) is az e-learning-platformon keresztül zajlik.
     

Az előző években szakmai előadóink voltak:  

Varga Judit, igazságügyi miniszter

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért fefelős államtitkár

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke

Frank Füredi, University of Kent szociológus professzora

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke

Claude Chollet, a francia Observatoire du journalisme nevű oldal alapítója

Tony Hockley, London School of Economics oktatója, a brit Policy Analysis Centre alapítója és igazgatója

David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója


A KÉPZÉS INGYENES, a program 4 képzési hétvégéből áll, amelyek várható ütemezése a következő:

  • 2021.október 15-17. - Kolozsvár
  • 2021. november 19-21. - Sepsiszentgyörgy
  • 2022. március 18-20. - Bukarest
  • 2022. május 27-29. - Budapest

A köztes időszakban a résztvevők az e-learning-anyagok feldolgozását végzik. Emellett a teljes, 8 hónapot felölelő képzési program során összesen 5-7 beadandó feladatot készítenek el, amelyeket szintén az e-learning-platformon keresztül adnak le. Ez lehet esszéírás, prezentációkészítés, beszédírás, kutatás vagy éppen videó készítése is.

A változtatás jogát fenntartjuk a járványügyi helyzetre való tekintettel.

Támogatóink: