Erdélyi Politikai Iskola

Első képzési alkalom

1. hétvége fotó.jpeg
Az első hétvégi programnak Kolozsvár adott otthont. Nyitó előadásában Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese bemutatta az Erdélyi Politikai Iskola programját, struktúráját és a képzés fő céljait.

A hétvégén több szakmai előadás is elhangzott. Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója, a Migrációkutató Intézet főigazgatója tartott előadást a közvéleménykutatási eredmények felhasználásáról és a politika természetéről. Tony Hockley, a London School of Economics and Political Science (LSE) oktatója négy részből álló, angol nyelvű előadásában a viselkedési közgazdaságtan szakpolitikai alkalmazásaira helyezte a hangsúlyt, valamint a brit identitás és a Brexit kérdéskörét is körbejárta. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az alkotmány szerepéről és a társadalom jogi formálásáról beszélt. Számos kérdés és hozzászólás követte az előadásokat, érdekes párbeszéd bontakozott ki az előadók és a hallgatóság között.

Az utolsó szakmai program egy kerekasztal-beszélgetés volt Székely István (az RMDSZ ügyvezető alelnöke); Gulyás Gergely (a Fidesz frakcióvezetője); valamint Orbán Balázs (a Századvég kutatási igazgatója, Migrációkutató Intézet főigazgatója) részvételével. A beszélgetést Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója moderálta. Az eszmecsere érintette az erdélyi magyar és a magyarországi politikai szereplők közötti együttműködést, továbbá a beszélgetés résztvevői megvitatták az európai integráció jövőjét is.

Támogatóink: