Erdélyi Politikai Iskola

Második képzési alkalom

03.jpg
A hétvégi program ezúttal Budapesten, a Mathias Corivnus Collegiumban került megrendezésre, a hétvége során azonban a résztvevők ellátogattak a Parlamentbe is.

A program két képzési napból állt, majd az utolsó napon, december 2-án délelőtt indultak vissza a résztvevők Erdélybe. Az első képzési nap a híres magyar születésű amerikai geostratéga, George Friedman előadásával kezdődött. George Friedman a Geopolitical Futures előrejelző cég alapítója és igazgatója, aki Magyarország geopolitikai helyzetéről beszélt a program résztvevőinek. Ezt követően a csoport látogatást tett a Parlamentbe, ahol Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára fogadta a program hallgatóit, aki a kormányzati kommunikáció működéséről a változó médiatérről tartott előadást, majd a résztvevők feltehették kérdéseiket államtitkár úr számára. Az ebédet követően Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora volt a képzés vendége, aki hatalom- és politikafilozófia témában adott elő és beszélgetett a résztvevőkkel. Ezt követően a résztvevők egy készségfejlesztő kommunikációs gyakorlaton vettek részt.

A második és egyben utolsó programnapot Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál ügyvezető-tulajdonosa nyitotta meg előadásával, amely szintén nagy érdeklődésnek örvendett. A téma a technológia és a hatalmi elit változása, és ezek összefüggései voltak. Ezt követően a hétvége leghosszabb, és leginteraktívabb programpontja következett. Surjányi Fanni, az MCC Alumnája tartott vitakészségfejlesztő tréninget a résztvevőknek. A programponton minden résztvevő egy vita szereplőjévé vált, és gyakorlatban fejleszthette retorikai és vitakészség-képességeit. A programnapot Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke zárta előadásával, amely a decentralizációról és dekoncentrált intézményrendszerről szólt.

Támogatóink: