Erdélyi Politikai Iskola

Negyedik képzési alkalom

borítókép.png
Az Erdélyi Politikai Iskola negyedik, egyben utolsó képzési alkalmával a résztvevők Marosvásárhelyen töltötték a hétvégét.

Pénteki napon a hétvége első előadója Claude Chollet volt, a francia médiafigyelő, az „Observatoire du journalisme” nevű oldal alapítója tartotta meg előadását a média, mint negyedik hatalmi ág témakörében.

A szombati napon a csoport a marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartotta meg képzéseit. Az első előadó Magos Szilárd ügyvéd „Jog és politika kapcsolódása mediatizált jogesetek tükrében” című előadást tartott., amely utána a résztvevők különböző jogesetekkel ismerkedhettek meg. A következő programpontként a résztvevők ezt követően előadták korábban megírt politikai beszédjüket, melyre visszajelzést adott: Frunda Csenge a MIÉRT jogi ügyekért felelős alelnöke, Szőcs Endre, Kolozs megyei önkormányzati képviselő és Szabó Katalin az MCC Alumnája. Következő előadónk Porcsalmi Bálint az RMDSZ ügyvezető elnöke volt, aki „Túlélési tanácsok (kezdő) politikusoknak egy kis EP kampány és egyéb kertészkedési tippek” címmel tartotta meg előadását a diákoknak, ahol az előadást követően a diákok feltehették kérdéseiket. A délután szakmai zárásaként dr. Szalai Zoltán, az MCC ügyvezetőigazgatója beszélgetett dr. Orbán Balázs miniszterhelyettessel, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárjával az Európai Parlamenti választások lehetőségeiről. Végezetül a napot a diplomák ünnepélyes átadása követte. Az okleveleket átadta Porcsalmi Bálint az RMDSZ ügyvezető elnöke, dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes, Olteán Csongor a MIÉRT elnöke, Geréd Imre az Erdélyi Politikai Iskola egyik kezdeményezője, a Pro Iuventute alapítója, valamint dr. Szalai Zoltán ügyvezetőigazgatója. Mindemellett ünnepélyes köszöntőt mondott Vincze Lóránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje.

Támogatóink: